Pojednávanie s obžalovaným zo sexuálneho zneužívania maloletých odročili.

30.11.2011 Prešov

Prešov 30. novembra (TASR) – Hlavné pojednávanie s obžalovaným Martinom W., ktorý pred senátom Okresného súdu v Prešove čelí obžalobe zo sexuálneho zneužívania maloletých dievčat a ďalších trestných činov, dnes odročili na neurčito.
Obžalovaný sa na pojednávanie nedostavil a súdu doručil súhlas, aby sa konalo v jeho neprítomnosti. Pred súd však dnes nepredstúpili ani traja svedkovia, podľa predsedu senátu žiadnemu z nich nebolo vykázané doručenie predvolania. Obhajoba však na ich vypočutí trvá.
Súd nemohol vypočuť ani znalca z oblasti elektrotechniky, ktorý sa mal vyjadrovať k niektorým vyhotoveným záberom, ktoré sú zaradené medzi dôkazy. Predseda senátu konštatoval, že tento znalec bol medzičasom vyškrtnutý zo zoznamu znalcov a preto ho súd nemôže v tejto pozícii vypočuť.
O tom, či obhajoba dá súhlas na čítanie už vypracovaného znaleckého posudku, alebo či bude trvať na vypracovaní nového, bude právny zástupca obžalovaného informovať súd v lehote troch dní, keďže sa chce poradiť s klientom.
Prokurátorka dnes navrhla vypočuť jednu z maloletých poškodených, ktorá doteraz vypovedala len v prípravnom konaní. Návrh zdôvodnila tým, že od spáchania skutku uplynuli dva roky a poškodená už nie je maloletá.
\"Súd odmietol vykonať tento dôkaz s ohľadom na morálne a psychické hľadisko, pričom si vyžiada stanovisko psychológa, či tento výsluch nebude mať nepriaznivý vplyv na psychický vývoj poškodenej,\" povedal hovorca prešovských súdov Michal Drimák.
Proces s obžalovaným Martinom W. trvá od začiatku minulého roka. Dokazovanie od začiatku prebiehalo s vylúčením verejnosti, aby bola zabezpečená ochrana záujmov maloletých.
Obžalovaného vinia z toho, že ako tanečný tréner údajne sexuálne zneužíval maloleté zverenkyne. Prokuratúra obžalovaného viní aj z toho, že na sexuálne praktiky a pohlavný styk s maloletými údajne navádzal aj ďalších dvoch chlapcov, pričom tieto inkriminované zábery si natočil na mobilný telefón. Okrem toho vraj maloletým podal alkoholické nápoje a na notebooku im prehrával pornografické filmy.
Vyšetrovateľ obvinil Martina W. zo sexuálneho zneužívania zverenkýň vo februári 2009. Trestné oznámenie na políciu podala matka jedného z maloletých dievčat, ktorá si všimla zvláštnu komunikáciu v e-mailovej pošte svojej dcéry.
 

Vyberte región